vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Predsjednica Grabar Kitarović u posjetu Metkoviću

Metković, 29.10.2017. - Četvrtoga dana svojega boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je neretvanske gradove Opuzen, Ploče i Metković.

Po dolasku u Metković predsjednica je razgledala Arheološki muzej Narona u Vidu, kroz čiji ju je stalni postav proveo ravnatelj Muzeja Toni Glučina. Nakon ručka u Vidu, predsjednicu je pred Gradskim kulturnim središtem Metković dočekao gradonačelnik Dalibor Milan sa svojim zamjenicima Damirom Rajićem i Robertom Dokom. Na dočeku su bili i župan Nikola Dobroslavić, njegova zamjenica Žaklina Marević, predstavnici političkih stranaka i gradski vijećnici te mnogi građani, s kojima je upriličeno druženje. Plesna skupina KUD-a Metković u pratnji je svoga Mandolinskoga orkestra izvela splet neretvanskih napjeva i plesova, a potom se predsjednica Grabar Kitarović pješice uputila ka Domu zdravlja Metković, pred kojim su je dočekali ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić i ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac. Pri obilasku Doma zdravlja predsjednica je posjetila rodilište te je upoznata s projektom Dnevne bolnice Metković. Za kraj je ostavljen posjet Prirodoslovnome Muzeju Metković, kroz koji ju je provela ravnateljica Ivana Baće, a muzejska Knjiga gostiju prvi put je dobila predsjednički potpis.

Tijekom predsjedničina posjeta Metkoviću održan je radni sastanak na kojemu je gradonačelnik Milan predsjednicu upoznao s projektima poput Dnevne bolnice Metković te s prometnim problemima vezanim uz granični položaj Metkovića, među kojima se ističe skoro otvaranja MCGP Metković.
I. Puljan