vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Stariji educirani o prijevarama

Metković, 29.10.2017. - Udruga Otac Ante Gabrić nastavlja uspješnu suradnju s Policijskom postajom Metković, kako bi se putem edukativnih predavanja naše starije sugrađane upozorilo na razne oblike prijevara kojima su izloženi.

Policijska službenica Ivana Bajo govorila je o različitim oblicima prijevare i upozorila kako su najlakša meta starije osobe koje žive same. Naime, starije osobe često poklanjaju vjeru nepoznatim osobama koji se lažno predstavljaju i lažno nude razne usluge i pomoć. U takvim slučajevima mala nepažnja starijih povećava rizik od krađe osoba koje im nude pomoć i usluge. Savjetima i razgovorom educirani su kako postupati u takvim situacijama i kako se zaštiti, ali i o tome što treba poduzeti radi vlastite sigurnosti u domu. Bajo je prezentirala edukativni letak Zlatni savjeti u zlatnim godinama u kojemu su sadržane upute, savjeti i važniji telefonski brojevi te ih je podijelila korisnicima Udruge. – Budite oprezni, budite odlučni, budite sumnjičavi i osjećat ćete se sigurnije – savjetovala je Bajo korisnike.

Također, tom su prilikom stariji sudionici u prometu upozoreni na poštivanje prometnih propisa kojih se trebaju pridržavati kako bi povećali svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.