vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Kvadriptih nominiranih za 'Oscara'

Metković, 3.2.2018. - Sutra, 4. veljače Kino Pobjeda prikazuje film Prijelomni čas, prvi u nizu od četiriju filmova koji su nominirani za nagradu Oscar u jednoj ili više kategorija. Sve projekcije počinu u 19:30.
  

4. veljače – Prijelomni čas (Darkest hour)

Glume: Lily James, Gary Oldman, Ben Mendelsohn; Redatelj: Joe Wright. Nominiran za nagradu Oscar u 3 kategorije.

U roku od nekoliko dana nakon što je postao premijer, Winston Churchill mora se suočiti s najbrutalnijim i definiranijim suđenjem: istraživanjem pregovaračkog mirovnog sporazuma s nacističkom Njemačkom ili ostati čvrst u borbi za ideale, oslobođenje i slobodu nacije.
  

10. veljače – Oblik vode (The shape of water)

Glume: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon; Redatelj: Guillermo del Toro. Nominiran za nagradu Oscar u 13 kategorija Film predstavlja priču o ljubavi nijeme žene i neobičnog stvorenja.

Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja žudi s nekim stvoriti odnos. No, to se sve promijeni kada otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće, koje ima nevjerojatne ljudske karakteristike. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara.

 

16. veljače – Lady Bird

Glume: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges; Redatelj: Greta Gerwig. Nominiran za nagradu Oscar u 5 kategorija.

Intimna priča iz života sviju nas ispričana na nesvakidašnji način, u filmu koji će vas nasmijati, rasplakati i navesti na razmišljanje.

 

17. veljače – Sav novac svijeta (All the in the world)

Glume: Mark Wahlberg, Michelle Williams, Christopher Plummer; Redatelj: Ridley Scott. Nominiran za nagradu Oscar u jednoj kategoriji.

Priča prati mladog 16-godišnjeg Johna Paula Gettyja III (Charlie Plummer) koji je otet, a njegova majka Gail (Michelle Williams) pokušava uvjeriti njegovog djeda, milijardera Gettyja (Christopher Plummer), ujedno najbogatijeg čovjeka na svijetu, da plati otkupninu. Kad stari Getty odbije, otmičari postanu brutalni. U utrci između života i smrti, pitanje je hoće li prevladati ljubav prema unuku ili prema novcu? Ridley Scott nam donosi istinitu priču o naftnom tajkunu J. Paulu Gettyju (Christopher Plummer) koji je pregovarao za život svojeg unuka, škrto se držeći za svaki cent.