vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Pobjedom u nastavak sezone: Amfora ostala na samo 48 koševa

Metković, 5.2.2018. - Odlično su domaći košarkaši otvorili nastavak sezone u B1 ligi jug i pobijedili goste iz Makarske te se revanširali poraz u Makarskoj na početku sezone. Iako bez nekoliko važnih starijih igrača, pomlađeni su Metkovci pokazali više želje i htijenja za pobjedom, što im je na kraju i uspjelo.

Obrana i samo obrana – bila je ključ konačnoga uspjeha, a konačan broj od 48 primljenih poena dovoljno govori u prilog k tome. Dobro su domaći mladići otvorili utakmicu i stekli prednost od deset poena u prvoj četvrtini pa su preko Roka Dominikovića s tri trice u uvodu i Veraje s nekoliko ubačaja dali početni ton dobroj igri. Do poluvremena Metkovci su nastavili u dobrom ritmu i uz dobru igru, prije svega u obrani, došli do lijepe prednosti od četrnaest poena.

U nastavku gosti su malo zaprijetili s nekoliko oduzetih lopti i smanjenjem rezultata na devet poena, ali to je bilo sve i najbliže da ugroze domaćima pobjedu. Obrana i samo obrana dala je vjetar u leđa te su domaći ponovo iz nekoliko dobrih kontri vratili i povećali prednost na velikih 60:39 u četvrtoj četvrtini te riješili pitanje pobjednika.

Odlično su igrali bekovi u prednjoj liniji u obrani Pačić, Dodig, Veraja, a potonji je dobro razigravao svoje suigrače u napadu te sa 17 poena bio najefikasniji u momčadi. Roko Dominiković dodao je 13 poena uz tri trice, kao drugi strijelac momčadi, dok je svoju najbolju utakmicu među seniorima odigrao visoki naš Fićo Proleta koji zabio sedam poena i marljivo skupljao skokove, njih 14, te je s nekoliko blokada uz Primorca i Ercega zatvorio protivničke centre da nešto više učine za svoju ekipu i da bi mogli računati na bolji rezultat.

Kod gostiju najefikasniji je bio najbolji strijelac lige Željko Jović s 22 koša, no nije imao pomoći nekog zapaženog u ostatku ekipe da bi mogli ugroziti uspjeh domaćina.

Pohvala košarkašima Metkovića za cijelu mladu ekipu i poticaj za još boljim rezultatima i igrama u nastavku prvenstva, a sljedeća je narednog vikenda u Dubrovniku, gdje nas očekuje utakmica protiv KK Škole košarke Dubrovnik.

Nikica Medak

 

KK Metković - KK Amfora (Makarska) 62:48 (34:20)

(20:10) (14:10) (10:11) (18:17)

 

KK Metković;

M. Pačić 6p, D. Knežić 2p, H. Veraja 17p, R. Dominiković 13p3t, K. Bajo -, T. Dodig 3p1t, A. Primorac 6p, D. Dominiković 4p, S. Marević 0p, F. Proleta 7p, Ž. Erceg 4p

Trener: J. Dominiković

 

KK AMFORA;

M. Šarić 0p, Z. Radalj 3p1t, B. Šimić 9p, M. Lalić 7p, I. Alerić 4p, Ž. Jović 22p3t, L. Radalj 0p, G. Pribisalić 0p, T. Han 3p, A. Hajduk 0p

Trener: N. Videka