vijesti www.metkovic.hr

 Maškare

Veselo pod pokladnim šatorom

Metković, 7.2.2018. - Veliki pokladni šator na Trgu sinoć je bio mjestom okupljanja maškaranih mjesta doline Neretve, iz kojih su stigli kuhari te spremali poznate i manje poznate delicije. Naravno, nije nedostajalo ni pića i zabave.

Da maškare ne poznaju granice pokazale su ekipe Doljana i Gabele Polja. Iz ugostiteljskih Momića stigli su restorani Lopoč i Buđoni, iz Pruda ekipe starih i mladih, a iz Opuzena poznata Pivčeva kala. Kuhali su i predstavnici Vida, Vidonja, Šiljega i Krvavca, a iz Metkovića veterani IV. gardijske brigade te članovi Braniteljske zadruge Gola brda i Društva prijatelja Hajduka.

Naravno, okupili su se brojni maškarani i nemaškarani, bilo je pjesme i veselja, a glazbeni ugođaj dopunili su: Mandolinski orkestar KUD-a Metković, Klapa Sv. Nikola te Alen & Neven, dok su KUD-ovi plesači izveli uvijek atraktivan Linđo.

Sudeći prema uspješnoj večeri i brojnim posjetiteljima, dogodine bi se kuharske ekipe mogle podijeliti na dva dijela pa da imamo zabave u utorak i u četvrtak.

Inače, Momići će u petak organizirati svoju maškaranu zabavu, dok će u Prudu ona tradicionalno biti u utorak, na Završne poklade.