vijesti www.metkovic.hr

 Izdavaštvo

Metkoviću s ljubavlju

Metković, 9.2.2018. - U nakladi ogranka Matice hrvatske u Metkoviću upravo je tiskana monografija Metkoviću s ljubavlju, kojoj je autor teksta povjesničar umjetnosti dr.sc. Antun Karaman.

Na 180 stranica autor se, sebi svojstvenim književnim stilom, promeće u vodiča našim gradom, koji Putnika (svoga suputnika) upoznaje s mnogim poznatim, ali i nekim čak Metkovcima nepoznatim, detaljima iz povijesti našega grada i okoline, njegove kulturne i tradicijske baštine, sporta, prirodnih znamenitosti, gastronomije i sl.

Uz obilje recentnih fotografija Ive Veraje te povijesnih fotografija/razglednica iz zbirke Ratka Krstičevića, Karaman u monografiju uvrštava metkovske pjesnike; Stojana Vučićevića, Ivana Slamniga, Vladimira Pavlovića, priča nam priče o nastanku obćinskoga perivoja, o staroj Vagi, o Plokati, o starome mostu, što mu ime dadoše prema nesretnoj Sisi – Elizabeti, austrijskoj carici i ugarsko-hrvatskoj kraljici, supruzi cara i kralja Franje Josipa I.

Knjiga je tiskana u nakladi od 500 primjeraka i može se po cijeni od 250 kuna nabaviti u prostorijama ogranka MH, drugi kat krila GKS-a, ulaz s Neretve.