vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Gradonačelnik Dalibor Milan u Zagrebu potpisao ugovor u vrijednosti 3,5 milijuna kuna

Metković, 10.2.2018. - Jučer su u Zagrebu načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave potpisali ugovore kojima će se 647.021.632,44 milijuna kuna iz Programa ruralnoga razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije. Riječ je o tipu operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Prema prvim najavama Grad Metković nije spadao u skupinu jedinica lokalne samouprave kojima se dodjeljuju sredstva potpore, međutim, naknadnom alokacijom sredstava Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 28. prosinca 2017. godine izdala je Odluku o prihvatljivosti kojom se Gradu Metkoviću utvrđuje najviši iznos potpore 3.525.736,00 kuna.

Ističemo da je gradska tvrtka Metković d.o.o. ranije dobila Odluku o prihvatljivosti projekta rekonstrukcije vodoopskrbne mreže i kanalizacije kroz naselje Prud u vrijednosti 3,7 milijuna kuna iz Mjere 7.2.1. ruralnog razvoja te će sredstvima iz Mjere 7.2.2. realizirati kolnička konstrukcija uz izgradnju rubnjaka i nogostupa na sjevernoj strani ceste uz postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije. Izvođenjem radova na tim dvama projektima, čija se realizacija predviđa tijekom 2018. godine, stanovnici naselja Prud konačno će dobit potrebnu novu komunalnu infrastrukturu.

Ugovore s predstavnicima jedinica lokalne samouprave potpisala je ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, a za Grad Metković gradonačelnik Dalibor Milan.