vijesti www.metkovic.hr

 Maškare

Gradom prošla tradicionalna velika maškarana povorka

Metković, 11.2.2018. - Petnaest maškaranih skupina danas je sudjelovalo u povorci, koja se gradom kretala stoljetnom rutom. Najbrojnija su bila djeca iz metkovskih osnovnih škola i vrtića. Kao i uvijek, neke se maske izdvoje svojom maštovitošću i izvedbom pa su im pripale nagrade.

Prvi nagradu osvojila je maškarana skupina Sprovod Nogometnome klubu Neretva, drugi su bili Vidonjci s maskom Trojanski konj, a treća je nagrada pripala maski Roboti Osnovne škole Stjepana Radića.

Spomenimo i ostale maškarane skupine: Crvenkapice Dječjega vrtića Leut, Životinjsko carstvo Dječjega vrtića Metković, U kralja od Norina OŠ don Mihovila Pavlinovića, Čarobnjaci Gimnazije Metković, Imigranti Srednje škole Metković, Manistra od Neretve, Kućice za ptice Prirodoslovnoga muzeja Metković, Domoroci, evo nas!, Vesele Šrilančanke, Koko Šanel, Trojanski konj Mačkari Vid, Maškare Prud, Bobo bob i Veseli cvjetići. Program je vodila Romana Gabrić.

Dolaskom na Trg kralja Tomislava, pročitana je optužnica Mraku Krnjevalu, a završna riječ bit će na istome mjestu u utorak s početkom u 18 sati.