vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Veterani Neretve četvrti put u završnici prvenstva

Metković, 15.2.2018. - Veterani NK Neretva četvrti put zaredom sudjelovat će na završnici dvoranskog prvenstva Hrvatske za veterane. Prvenstvo već 16. godinu organizira Hrvatski nogometni savez, a ove će godine u Rovinju sudjelovati ukupno 24 momčadi, u osam skupina po tri sastava.

Nakon razigravanja po skupinama, po dvije najbolje momčadi iz svake skupine izborit će plasman u osminu finala te će potom kup-sustavom do finala dati pobjednika. NK Neretva počinje natjecanje u petak 16. 2. u 21:25 sati protiv veterana NK Lokomotive, a u subotu u 13:05 sati igraju drugu utakmicu u skupini protiv momčadi Slunja.

Momčad NK Neretve u petak rano ujutro kreće u sastavu Mile Bebić, Drago Bezer, Zoran Bubalo, Boris Galov, Goran Galov, Josip Galov, Mario Galov, Danijel Leženić, Ivan Pehar, Martino Sprčić i Nino Šešelj. Iz Zagreba im se priključuju Marko Bušić, Sergej Jakirović i Nikša Martinac, a iz Irske stiže Neven Majić. Uz momčad će na put Ivica Bačić i Robert Gabrić te predstavnik Kluba Nikša Galov.

Podsjetimo se da su veterani u svom premijernom nastupu 2015. u Rovinju osvojili 5. mjesto izgubivši u četvrtfinalu od tadašnjeg pobjednika, veterana Sesveta. Strijelci te godine su bili Jozo Mioč s 4 gola, Lukša Veraja s 3 gola, Nikša Martinac s 2 gola te Martino Sprčić i Goran Galov s po jednim golom. Sljedeće, 2016. godine, ponovo u Rovinju, momčad je zapela u grupnoj fazi s dva poraza uz golove Gorana Galova (2), Josipa Galova i Nikše Martinca, dok je lani u Sesvetama završila među 16 najboljih bez poraza, ispavši u osmini finala na sedmerce 3:2 od dubrovačkog GOŠK Juga. Lanjski strijelci su bili Josip Galov i Antonio Vučković, oba s po dva gola.

http://www.metkovic.hr/vijest.asp?vijest=7454

http://www.metkovic.hr/vijest2.asp?vijest=8869

http://www.metkovic.hr/vijest2.asp?vijest=10233

Nikša Martinac