vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Aktivnosti u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 16.2.2018. - Ove godine u kalendaru su se preklopili blagdan Pepelnice i Valentinovo pa su u Udruzi Otac Ante Gabrić odlučili proslavu upriličiti dan ranije, na završne poklade.

Korisnici su od papira izrezali srca i na njih ispisali svoja imena te ih zalijepili na pano uz veliko srce s imenom Udruge. U veselom ozračju zaigrala se tombola pa su uz darove za cinkvinu i tombolu – uratke s radionica, svi sudionici dobili na dar i čestitke s izvezenim srcem, koje su korisnici izradili na kreativnim radionicama. Nije nedostajalo ni pjesme, a da se i tradicija zadovolji, uz slasne krafne zapjevalo se Maškare, ča mogu maškare…

U susret Danima O. Ante Gabrića Udrugu su sa svojim učiteljicama posjetili učenici OŠ Stjepana Radića – područne škole Bijeli Vir i Mlinište kako bi se pobliže upoznali sa životom oca Ante. S korisnicima su pogledali dokumentarni film o njegovu životu, a zatim zajedno zapjevali pjesmu Tamo gdje palme cvatu. Korisnici su potom djeci pričali o dojmljivim susretima s ocem Antom za vrijeme njegovih boravaka u domovini. Svi su se složili u jednome – uvijek možemo dati ono malo više, kako bi on rekao.

Već desetu godinu u našem gradu se organiziraju dnevne aktivnosti za starije, na koje oni svakodnevno dolaze kako bi što kvalitetnije proveli svoje slobodno vrijeme. Tijekom veljače se nastavljaju kreativne radionice, tjelovježba, ciklus predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi, preventivno mjerenje krvnoga tlaka i šećera u krvi te obilježavanje Dana oca Ante Gabrića.