vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Edukativni film za osnovce

Metković, 16.2.2018. - Nastavlja se suradnja metkovskoga Kina 'Pobjeda' sa školama. Jučer su učenici nižih razreda OŠ Opuzen gledali film 'Čudo', za koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo pozitivno stručno mišljenje i preporuku za prikazivanje školskoj djeci.

'Čudo' je nevjerojatna inspirativna priča o Augustu Pullmanu, desetogodišnjem dječaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Nakon 28 operacija zbog kojih nikad nije mogao normalno pohađati školu, s deset godina ga roditelji ipak upisuju u peti razred osnovne škole Beecher. Auggie u školu kreće s puno straha i nevjerice i boji se kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja. Auggieju peti razred postaje prava životna škola u kojoj uči kako se izboriti. Suočavajući se s vršnjacima i profesorima, koji redom imaju različite reakcije na njegovo lice, ovaj desetogodišnjak konačno počinje prihvaćati samoga sebe. I dok se njegova obitelj, kolege u razredu i šira zajednica bore s nastojanjima da pronađu empatiju i prihvate ga, Auggiejevo nevjerojatno putovanje će ih sve ujediniti i dokazati da se ne možeš uklopiti kada si stvoren da se istakneš.

Film 'Čudo' okupio je brojna renomirana imena, uključujući dobitnicu nagrade Oscar Juliu Roberts kao Auggiejevu mamu (Erin Brockovich, Zgodna žena), nominiranog za nagradu Oscar Owena Wilsona kao Auggiejeva tatu (Hotel Grand Budapest, Ponoć u Parizu) i mladu glumicu naših korijena Izabelu Vidovic kao Auggiejevu sestru.