vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Fenomenalan uspjeh učenika srednje škole Metković

Metković, 17.2.2018. - Još jedan veliki uspjeh učenika Srednje škole Metković, koji su u Zadru na regionalnom natjecanju Gastro osvojili visoka mjesta te plasirali na državno natjecanje na Malom Lošinju, što će se održavati od 19. do 22. ožujka.

U disciplini pripremanje hladnog predjela na tanjuru 1. mjesto osvojila je Klara Popović (mentor Vedran Perić), u disciplini posluživanje menija 2. mjesto osvojio je Kristijan Volarević (mentor Rade Nikoletić), a u disciplini pripremanje barskih mješavina 3. mjesto osvojio je Matej Brnas (mentor Rade Nikoletić). Petru Musulinu (mentorica Dana Paponja) pripalo je 6. mjesto u disciplini pripremanje menija.

– Organizator regionalnoga natjecanja Gastro ove je godine bila turističko-ugostiteljska škola Zadar. Riječ je o natjecanju u atraktivnim disciplinama pripravljanja jela, posluživanja jela, pripremanje hladnih predjela od ribe na tanjuru, pripremanje slastica, koktela, kao i njihova prezentacija. Bilo je pet gastronomskih disciplina, a mi smo imali predstavnike u četirima. Pod stručnim vodstvom svojih mentora natjecalo se 146 učenika iz Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije – rekao je prof. Rade Nikoletić.

Uspjeh metkovskih učenika tim je veći ako se zna da su im konkurencija bili kolegice i kolege iz specijaliziranih hotelsko-turističko-ugostiteljskih škola. Čestitamo njima i njihovim mentorima te im želim dobre rezultate na državnom natjecanju.

Uspjesi učenika Srednje škole Metković nisu od jučer. Rezultat su dugogodišnjega kvalitetnog rada s učenicima te nastojanja Škole da im pruži što bolje uvjete za rad. Evo što smo o njima u Metkovskome vjesniku pisali 2008. godine.