vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Veterani Neretve u osmini finala

Metković, 17.2.2018. - U prvoj utakmici završnice veteranskoga prvenstva Hrvatske veterani NK Neretve odigrali su neriješeno s ekipom NK Lokomotive Fimatosport 2:2. Prema ocjeni organizatora turnira i gledatelja u Rovinju utakmica Neretva i Lokomotive najljepša je utakmica prvoga dana Prvenstva.

Prvi pogodak postigla je ekipa Lokomotive nakon prekida iz kornera, za Neretvu je izjednačio povratnik Sergej Jakirović iz kaznenog udarca nakon prekršaja na Josipu Galovu. Drugi gol je Lokomotiva postigla ponovo iz prekida, iz slobodnog udarca s 10-ak metara. Konačni rezultat postigao je, pored nemoćnog bivšeg malonogometnog reprezentativca Marija Švigira, Josip Galov na asistenciju Nevena Majića.

U drugoj utakmici skupine završnice veteranskog prvenstva Hrvatske, Neretva je pobjedom nad Slunjem 4:0 osvojila prvo mjesto u skupini i osigurala osminu finala danas u 19:30 protiv zagrebačkog Trnja.

Prvi pogodak postigao je Neven Majić loptom koja se odbila od stative nakon udarca Josipa Galova. Drugi gol djelo je Sergeja Jakirovića na asistenciju Gorana Galova. To je bio rezultat prvog poluvremena. Treći gol postigao je ponovo Sergej Jakirović nakon efektnog duplog pasa s Josipom Galovom. Tada Slunj nastavlja igru sa šest igrača u polju, bez vratara. Neretva i dalje dominira, Leženić presjeca jedan njihov napad i zabija za konačni rezultat na prazna vrata.