vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Veterani NK Neretva dvoranski prvaci Hrvatske

Metković, 18.2.2018. - Nakon što su u polufinalu uspjeli izvođenjem sedmeraca pobijediti NK Jadran iz Poreča (strijelac iz igre Martino Sprčić, Drago Bezer u raspucavanju obranio dva sedmerca, a pogodili Josip Galov i Martino Sprčić), veterani NK Neretva u finalu 16. Dvoranskoga prvenstva Hrvatske u Rovinju pokazali su da zaslužuju biti najboljima u Hrvatskoj. 7 : 0 protiv NK Lokomotiva kruna je njihova četverogodišnjega sudjelovanja na tome prvenstvu.

U finalnu utakmicu ušli su hendikepirani zbog neigranja ozlijeđenih Mile Bebića i Nevena Majića te Nina Šešelja, koji je igrao ozlijeđen, a zbog klupskih obveza ostali su i bez Gorana Galova, Zorana Bubala te predstavnika kuba Nikše Galova. Unatoč tome, Metkovci su favoriziranu Lokomotivu s Josipom Lekom počastili sa sedam golova u njezinoj mreži. Tri je puta pogađao Ivan Pehar, a s po jednim pogotkom zlato su iskovali Martino Sprčić, Marko Bušić, Boris Galov i Josip Galov. Naravno, prazna je metkovska mreža ostala zaslugom vratara Drage Bezera, koji se sa Zoranom Bubalom istaknuo i obranama sedmeraca u četvrtini i polovini završnice. Sergej Jakirović proglašen je najboljim igračem prvenstva.

Ponovimo još jednom veteranski sastav NK Neretva: Mile Bebić, Drago Bezer, Zoran Bubalo, Marko Bušić, Boris Galov, Goran Galov, Josip Galov, Mario Galov, Nikša Galov, Sergej Jakirović, Danijel Ležinić, Neven Majić, Nikša Martinac, Ivan Pehar, Martino Sprčić i Nino Šešelj. Trener je Mario Galov, a trener vratara Zoran Bubalo. Predstavnici kluba bili su Nikša Galov i Ivica Bačić. Veteranima još samo možemo poželjeti da dogodine, na stotu obljetnicu osnutka NK Narona (Neretva) obrane naslov prvaka.