vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Pomozimo obnovi škole u Antinome Mariapoliju

Metković, 22.2.2018. - Pod pokroviteljstvom Grada Metkovića od 21. do 28. veljače u Metkoviću održavat će se Dani oca Ante Gabrića, u sklopu čega će se i ove godine provesti humanitarna akcija pomoći misijskim postajama našega velikog misionara. Ove godine bila bi to obnova stare škole u English Medium School u Mariapoliju u indijskome Zapadnom Bengalu.

– U kontaktu s ocem Sylvestrom Xavierom, njegovim kapelanom, prijateljem, suradnikom i nasljednikom našega oca Ante, saznali smo da je škola izgrađena za njegova vremena. Bila je to osnovna škola Father Antes bording scool i internat, koji su nedugo nakon Antine smrti prestali s radom. Školu je financirala vlada, ali se zbog teške financijske situacije ugasila. Sa svojim suradnicima koji su stekli visoko obrazovanje zahvaljujući ocu Anti, p. Sylvestar želi obnoviti i otvoriti srednju školu. Nastava bi se odvijala na engleskome jeziku, a poslije nje učenici bi mogli ostvariti upis na visoke studije. Kao što znamo, Ante je veliku važnost pridavao školstvu i obrazovanju. Jako je volio djecu i mlade. U toj postaji za njih je neumorno gradio prihvatilišta, radionice, mala sjemeništa, ambulante i škole, kako bi se opismenili, obrazovali i izdignuli iz siromaštva.

Humanitarnu akciju započinjemo u vrijeme održavanja manifestacije Dani oca Ante Gabrića i nastavljamo je provoditi sve dok ne prikupimo potrebna sredstva. Nadamo se da će to biti do obilježavanja 30. obljetnice njegove smrti, 20. listopada ove godine.

Srednja škola Metković i njezina Udruga kao koordinatori akcije pozivaju vas da svoje priloge dostavite na račun Udruge Mladi oca Ante Gabrića HR1123600001102255307 kod Zagrebačke banke, koja se obvezuje izvijestiti sve škole sudionice i dr. sudionike uključene u akciju o rezultatima i iznosu prikupljenih sredstava – javljaju iz Srednje škole Metković.