vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Hej, i ja sam tu!

Metković, 23.2.2018. - U organizaciji Zajednice Pape Ivana XXIII. u GKS-u je jučer prikazana edukativno-humanitarna predstava Hej, i ja sam tu!, koju su nakon prošlogodišnje uspješne izvedbe ponovno učenicima viših razreda metkovskih osnovnih škola i srednjoškolcima izveli sesvetski i zagrebački srednjoškolci.

Riječ je o mjuziklu osmišljenu radi pomoći adolescentima prema načelu „mladi mladima“, koji govori o suvremenim problemima njihova naraštaja, razvijanju socijalnih kompetencija i poticanja sposobnosti kontrole neprihvatljiva i neprimjerena ponašanja te kako se nositi s negativnim emocijama i kako pomoći jedni drugima. Autor teksta je Domagoj Topić, učenik Gimnazije Sesvete, a voditeljica družine je prof. Nevenka Kovačić.

Priča govori o Žugecu/Žugiju - bucku kojega zadirkuju zbog debljine), Eni - Dalmatinki koja se nastoji uklopiti u novu sredinu, Domagoju koji odrasta u problematičnoj obitelji, puši, voli izigravati frajera za kojim pate sve cure), Anti - dobrici koji je uvijek na meti nasilnog Tome koji je napustio školu pa vrijeme provodi u kladionici i u tučnjavama, Sari - razmaženoj curi koja misli da joj nitko nije ravan i koja se izruguje drugima, Žaji - njezinoj prijateljici koja je uporno pokušava kopirati, ali na kraju shvati da je u krivu te Teni – Žugijevoj prijateljici koja se u njega i zaljubi i njegova je podrška.

Inače, ta je predstava na 20. festivalu zagrebačkih kazališnih amatera dobila nagradu Daska koja život znači te za najbolji autorski tekst nagradu Luka Ritz.

Prije predstave, učenike je pozdravila ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig.