vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Grad Metković: Nadležne službe pripravne su za mogućnost snježnih oborina

Metković, 23.2.2018. - Prema najavljenoj meteorološkoj prognozi za grad Metković predviđena je mogućnost nepovoljnih i ekstremnih vremenskih uvjeta. U skladu s tim održan je sastanak nadležnih služba te je zaključeno da se raspolaže dovoljnom količinom soli, da su u pripravnosti vozila zimske službe, koja će u slučaju snijega prometnica čistiti prema utvrđenom planu.

Pripravne su i gradske komunalne tvrtke za održavanje javnih pješačkih i parkirališnih zona. Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju preporučuje zaštitu vodovodnih instalacija od smrzavanja, za čije su održavanje zaduženi građani.

U slučaju snježnih padalina ili poledice mole se vlasnici, odnosno korisnici stambenih i poslovnih prostora da sukladno Odluci o komunalnom redu pravovremeno pristupe čišćenju prilaznih putova od svojih objekata do javnih površina.

Podsjećamo kako se o uklanjanju snijega i leda s kolodvora, javnih parkirališta, tržnica na malo, sportskih objekata i sličnih prostora, brine pravna ili fizička osoba koja tim površinama upravlja ili se njima koristi. Također, o uklanjanju snijega i leda s krovova i pločnika uz zgrade brinu se vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostora u zgradi.

Također, apelira se na sve sudionike u prometu da se prilagode uvjetima na cestama, odnosno da se ne uključuju u promet ako ne posjeduju zimske gume i drugu opremu za svoja vozila.

Mole se građani da svoja vozila propisno parkiraju na uličnim i javnim površinama, kako bi se, u slučaju potrebe, osigurao nesmetan prolaz i rad služba. Isto tako, da u vrijeme ekstremnih vremenskih prilika izbjegavaju izlazak te tako smanjili mogućnost nezgoda.