vijesti www.metkovic.hr

 Tiskovna konferencija

Mostovci optužili gradonačelnika za izdaju gradskih interesa, on tvrdi da nije potpisao nikakav ugovor

Metković, 26.2.2018. - Na danas održanoj konferenciji za medije, na kojoj su se novinarima obratili potpredsjednik Sabora Božo Petrov, saborski zastupnik Nikola Grmoja te gradska vijećnica Katarina Ujdur, Most nezavisnih lista optužio je gradonačelnika Dalibora Milana za izdaju gradskih interesa.

Riječ je o zaključcima sa sastanka, održanoga 13. veljače u prostorijama Ministarstva zaštite okoliša i energetike u Zagrebu, prema kojima bi gradsko poduzeće Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda vodocrpilište u Doljanima s infrastrukturom predalo u vlasništvo JKP Čapljina. Vrijednosti osnovnih sredstava toga vodocrpilišta procijenit će neovisna revizorska kuća, a troškove procjene podjednako će snositi Metković d.o.o. i JKP Čapljina, koje će temeljen utvrđene vrijednosti metkovsku firmu na dulji rok obeštetiti tako što neće doći do poskupljenja vode.

Tako JKP Čapljina postaje isporučitelj vode, s time da se obvezuje izgraditi cjevovod Doljani-Čapljina, kako bi se u situaciji zasoljenja izvorišta u Doljanima Metković opskrbljivao vodim s izvorišta Bjelave u Čapljini.

Za odabir revizorske kuće dogovoren je rok od sedam dana, a za revizorovu izradu procjene 30 dana.

To što je gradonačelnik Milan potpisao Zapisnik sa sastanka, mostovci vide kao izdaju interesa građana Metkovića te kažu da to nije učinio nijedan prethodni gradonačelnik, pa ni Stipo Gabrić Jambo. Predbacuju mu i to da se nije izborio da Metković d.o.o. dobije pravo crpanja vode s izvorišta u Prudu, koja bi se vlastitim cjevovodom dovodila do vodospreme na Predolcu. Smatraju da gradonačelnik nije smio potpisati Zapisnik sa zaključcima sastanka jer se na vodocrpilište u Doljanima ne može primijeniti Ugovor između Vlade RH i Vijeća ministara BiH o pravima i obvezama korištenja voda iz javnih vodoopskrbnih sustava presječenih državnom granicom iz 2016.

Milan: Nisam potpisao nikakav ugovor

Gradonačelnik Dalibor Milan u kraćem nam je teflonskom razgovoru rekao – Nisam potpisao nikakav ugovor niti bih ga u takvom obliku potpisao. O tome treba odlučivati Gradsko vijeće Grada Metkovića – zaključio je Milan.