vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Izborna skupština ponovno izabrala istu Upravu VK 'Neretvanski gusar'

Metković, 27.2.2018. - Redovna izborna skupština Veslačkoga kluba Neretvanski gusar održana je prošle nedjelje u hotelu Narona. Skupština je počela izborom Radnog predsjedništva, zapisničara i Verifikacijske komisije.

Slijedilo je izvješće predsjednika Vide Jeramaza o proteklom četverogodišnjem razdoblju, u kojemu je posebno istaknuta nabavljena nova sportska oprema i čamci te sportski uspjesi. Uz navedeno, posebno je spomenuta organizacija Regate osmeraca - Neretva Open. Također je istaknuta nabava kombija i nove veslačke prikolice.

Izvješće predsjednika je jednoglasno prihvaćeno, nakon čega je predsjednik Nadzornoga odbora Antonio Crnčević iznio izvješće o financijskom poslovanju Kluba u protekloj godini i potvrdio da je poslovanje bilo u skladu sa zakonom, nakon čega je izvješće Nadzornog odbora također jednoglasno prihvaćeno.

Razrješenjem predsjednika, dopredsjednika, tajnika, Upravnoga i Nadzornoga odbora, počeo je izbor novoga vodstva Kluba, a predloženi su kandidati: za predsjednika Vido Jeramaz, za dopredsjednika Joško Erceg, za tajnika Davor Gnječ, nakon čega ih je Skupština izabrala. Nakon njihovog izbora predložen je sastav novoga Upravnog odbora, koji je Skupština prihvatila. Osim predsjednika i dopredsjednika u UO izabrani su: Ante Brozović, Mario Bebić, Matko Delija, Ante Bošković, Slobodan Medak, Mato Glavinić, Svebor Gluščević. Time je vodstvo Kluba ostalo nepromijenjeno, kao i na posljednjoj Izbornoj skupštini 2014. godine.

U Nadzorni odbor izabrani su: za predsjednika Antonio Crnčević te Jurica Govorko i Ivan Boras. Tajnik kluba Davor Gnječ predstavio je program sportskih natjecanja u predstojećoj sezoni te na kraju Skupštine spomenuo program proslave 50 godina od osnutka kluba, koji se održava ove godine u listopadu. Za to će u Klubu biti osnovan poseban Odbor, a jedna od zadaća bit će mu i izrada veslačke monografije.

Predsjednik je na kraju u ime Uprave i veslača posebno zahvalio svim sponzorima i prijateljima Kluba na podršci i pomoći koju Klub ima te zaključio da je siguran u još bolje rezultate u predstojećem mandatu. Kao gost Skupštine nazočan je bio predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko.