vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Petar Borovac brončani na 'Podravina openu'

Metković, 9.4.2018. - Borci Karate-kluba Metković Ante Krstičević i Petar Borovac odazvali su se pozivu na pripreme muške kadetske reprezentacije Hrvatske u borbama te su prema planu i programu u subotu nastupili u Đurđevcu na natjecanju Podravina open na kojem je nastupilo 50 klubova iz šest zemalja s 480 natjecatelja.

Petar Borovac je u kategoriji kadeti -70 kg osvojio je brončanu medalju i to pobjedom u prvom kolu, porazom u drugom i pobjedom 5:0 u repasažu. Ante Krstičević je u repasažu izgubio za brončanu medalju, premda je imao podosta udaraca koji su se prema mišljenju trenera Žderića trebali bodovati.

Jučer su na rasporedu bila dva treninga pod vodstvom izbornika te trening-mečevi s reprezentacijom Mađarske. Zadnji vikend priprema predviđen je u Velikoj Gorici gdje će nastupiti i na Velika Gorica openu, prije nastupa na Svjetskom kupu za mlađe i WKF uzraste u srpnju ove godine.

Borovac i Krstičević su prema programu do sada nastupili na Kupu Jadrana u Splitu, gdje je Krstičević u kadetima - 63 kg osvojio zlatnu medalju, a Borovac dva srebra u kadetima i juniorima. Nakon toga su nastupili u Rijeci na natjecanju Croatian karate champions cup 2018 - 15th TAD cup, ali bez uspjeha. Prije turnira sudjelovali su na pripremama reprezentacije pod vodstvom izbornika Mrzaka.