vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Kako privući potencijalne investitore

Metković, 12.4.2018. - Marija Buljak i Dario Kobešćak iz Agencija za investicije i konkurentnost održali su jučer u Galeriji GKS-a radionicu namijenjenu predstavnicima jedinica lokalne samouprave i javnih poduzeća te zainteresiranima iz privatnoga sektora, kako bi im prenijeli iskustva u privlačenju i promociji ulaganja, pripremi odgovora na upite potencijalnih investitora, pripremi i realizaciji investicijskih projekata te načinu njihova uključivanja u Katalog investicijskih projekata.

Na početku je predavače i polaznike radionice pozdravio gradonačelnik Dalibor Milan, istaknuvši kako su Metkoviću investicije potrebne, a potom se govorilo o djelatnostima i pomoći koju Agencija pruža te je predstavljen Zakon o poticanju ulaganja s konkretnim primjerima: koji su sektori podržani, tko može ostvari pravo na poticaje, kako se ispunjavaju obrasci i kome se dostavljaju, kako izračunati poticaje i slično.

Nakon toga predstavljen je Zakon o strateškim investicijskim projektima, također s konkretnim primjerima koje taj zakon obuhvaća, prijavi za projekte, procesu koji slijedi nakon prijave i mogućnostima koje taj zakon pruža.

Tema završnoga predavanja bio je Katalog investicijskih projekata na čijem se 12. izdanju upravo radi. Tako će potencijalni strateški partneri i imati uvida u to gdje mogu investirati. Najavljena je i priprema županijskih brošura koje će AIK raditi u suradnji sa županijama.