vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Svečano i veselo na Danu škole OŠ Stjepana Radića

Metković, 12.6.2018. - Svoj Dan škole Osnovna škola Stjepana Radića tradicionalno obilježava 11. lipnja, na nadnevak kada se 1871. rodio jedan od najvećih hrvatskih političara Stjepana Radić. Jučer su to učinili na svečanosti u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Učenike i učitelje te gradonačelnika Dalibora Milana na početku programa pozdravila je ravnateljica Božena Nikoletić, a potom je dala kratak osvrt na još jednu uspješnu nastavnu godinu, tijekom koje su mnogi učenici postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

Uslijedio je zanimljiv program ispunjen recitacijama, igrokazima i folklorom, a predstavljen je i školski list Naša radost, čiji je prvi broj tiskan u travnju 1970. godine. Ove je godine taj list pozvan na Državnu smotru Lidrano te tako ušao među 15 najboljih školskih listova u Hrvatskoj. Također je predstavljen školski Radio Školarac, a u predvorju GKS-a priređena je izložba učeničkih likovnih radova te uradaka članova Školske zadruge Crveni ždral.

Po završetku programa ravnateljica je učenicima i njihovim motorima, koji su osvojili visoka mjesta na natjecanjima, podijelila priznanja i prigodne darove. Koliko je uspješnih bilo najbolje se vidi sa zajedničke fotografije.