vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovski rukomet ujedinjen pod imenom RK Metković Mehanika

Metković, 16.6.2018. - Nakon niza pokušaja da se metkovske rukometne udruge stave pod zajednički krov, to je napokon uspjelo sinoć na Izvanrednoj skupštini RK Metković 1963, koja je odlučila da se tome klubu pripoji RK Metković Škola rukometa.

Skupština je održana u Zgradi političkih stranaka i prijedlog za ujedinjenjem prihvaćen je jednoglasno, dok je prijedlog da se Klub u novoj sezoni natječe pod imenom RK Metković Mehanika prihvaćen s jednim glasom protiv. Nakon toga Skupštini su pristupili članovi Skupštine RK Metković Škola rukometa, koji se gasi, te je izabrana nova Uprava.

Novi predsjednik Upravnoga odbora RK Metković Mehanika je Stanko Vidović, a njegov zamjenik je Klaudio Volarević. Izmjenom Statuta Upravni odbor je s pet proširen na sedam članova. U nj su za članove izabrani: Drago Bokan, Mario Obradović, Klaudio Volarević, Ivica Obrvan, Mario Majić i Joško Jukić te kao predsjednik Stanko Vidović. U Nadzornom odboru su Nikola Veraja, Sanda Tomić i Igor Volarević.

To je dobra vijest za metkovski rukomet i na simboličnoj razini. Naime, ove se godine obilježava 55. obljetnica osnutka RK Mehanika Metković, kluba koji je obilježio sportsku povijest grada i udario temelje Metkoviću kao rukometnom gradu.