vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Bjelovarske 'morske nimfe' osvojile Neretvu

Metković, 10.8.2018. - Pobjednice 5. Maratona lađarica Bjelovarske su 'Nereide', koje su tako dokazale da im se lanjsko drugo mjesto nije slučajno dogodilo. Uspjeh je tim veći što je ove godine posadu činilo 2/3 djevojaka kojima je to bio debi na Maratonu.

Bjelovarske morske nimfe nastale su na poticaj Argonauta, ekipe koja je preklani osvojila Veliki Domagojev štit i to bučno proslavila u svome Bjelovaru. Jako pomlađena momčad već je na startu pokazala da s njima treba računati kao s favoritkinjama. Odmah su izbile na prvo mjesto i nisu ga puštale sve do 10 km udaljenoga Opuzena.

Svečano proglašenje pobjednica bilo je u Metkoviću. Na početku je sve sudionice utrke pozdravio predsjednik UL Neretve Dalibor Obradović i zahvalio im na sudjelovanju. Odličja i pripadajuće štitove pobjednicama su podijelili gradonačelnik Dalibor Milan, Pavo Delija i Dalibor Obradović, dok su ostale ekipe za uspomenu dobile odljevke štitova, koje su im uručili Željana Musulin, Zdravka Marušić i Hrvoje Bebić.

Nakon toga je održana tradicionalna Lađarska noć. Danas je stanka pred sutrašnji (muški) Maraton lađa na Neretvi, koji se održava već 21. put. Veslat će 26. ekipa, od toga njih osam koje nisu iz doline Neretve.


  

Poredak na 5. Maratonu lađarica

1. Nereide Bjelovar

2. Opuzen

3. Metkovke

4. Sisak

5. Gusarice Metković

6. Salašarke Sombor