vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Noć prvaka Jerkovca

Metković, 12.8.2018. - Ima jedna gradska četvrt koja svake godine pobijedi na Maratonu lađa i priredi feštu za pamćenje. Ona je sinoć počela nešto prije 22 sata, kada je više stotina Jerkovčana i njihovih prijatelja dočekalo svoju seniorsku i juniorsku lađarsku ekipu po povratku iz Ploča.

Uz obvezno rumenilo bengalka i pjesmu, mašući zastavama, jerkovački su mladići kroz špalir oduševljenih susjeda došli do livade ispred kuće Ćelića, na kojoj je sve bilo spremno za druženje uz dobru spizu i glazbu. Kao i prijašnjih godina, susjedi su među sobom podijelili pripremu hrane te pronašli sponzore za tu sve popularniju feštu, koja je malo-pomalo nadrasla jerkovačke granice te postala događaj koji privlači sve više naših građana i gostiju.

Nakon što je župni vikar Župe sv. Nikole biskupa don Miroslav Rubić blagoslovio okupljene i jela koja će se blagovati, na stolove je počela stizati domaća spiza. Naravno, fešta ne može bez glazbe pa je za to angažirana Grupa 'Vertigo' i metkovski tenor Branko Medak, koji je prije koji dan sa Zoranom Bebićem Bebom i Marijanom Zgoncem na Melodijama hrvatskoga juga u Opuzenu osvojio Grand prix, dok je 'Vertigo' zaslužio prvu nagradu publike.