vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Župan Dobroslavić i gradonačelnik Milan pozdravili prvašiće u OŠ don M. Pavlinovića

Metković, 3.9.2018. - Prvoga dana nastave u novoj školskoj godini prvašiće je u OŠ don Mihovila Pavlinovića posjetio župan Nikola Dobroslavić, u čijoj su pratnji bili zamjenica Žaklina Marević, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti DNŽ Jelena Dadić i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

Goste je prvo primila ravnateljica Žana Dodig i zahvalila im na potpori koju pružaju njezinoj školi. Pri tome je županu Dobroslavića darovala umjetničku sliku, rad slikarice i učiteljice likovne kulture u toj školi Dubravke Šešelj. Potom su se uputili u učionicu u kojoj su ih čekali prvašići iz 1. c razreda s učiteljicom Davorkom Govorko. Župan im je čestitao početak nove školske godine, zaželio im uspjeh te poručio da škola nije samo rad nego je i uživanje. Svaki je učenik od Županije dobio enciklopediju o životinjama, a od Grada slikovnicu Hrvatska za djecu.

Za kraj su gosti posjetili školsku sportsku dvoranu u kojoj ih je ravnateljica Dodig upoznala s radovima na njezinoj obnovi, koje je financirala Županija.

Dok smo pred školom čekali goste, mi smo u školskom vrtu zabilježili nekoliko poslijekišnih detalja. Inače, taj je vrt godine 2003. bio proglašen najljepšim školskim vrtom u kategoriji primorsko-dalmatinski vrt.