vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Jedan od najvećih uspjeha metkovskih učenika konobara i kuhara

Metković, 9.11.2018. - Grand Gourmet, manifestacija koja objedinjuje ugostiteljski festival, edukacije i natjecanje, četvrti put otvorena je u utorak u Makarskoj i s nje su nam stigle izvrsne vijesti o uspjehu metkovskih srednjoškolaca – javlja prof. Rade Nikoletić.

Organizatori Udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), koja okuplja 400-tinjakj članova diljem svijeta, a sa sjedištem u Splitu, ove je godine u makarskom hotelu Meteor okupila oko 80 sudionika, a među njima konobare, barmene, bariste, učenike konobare te restoranske timove koji će se do četvrtka natjecati za medalje. Među sudionicima su i predavači iz Francuske, s Mauricijusa, gosti iz Ukrajine te eno i gastro znalci iz cijele regije.

U srijedu su se učenici SŠ Metković predstavljali u disciplini sinkronizirano posluživanje i drugi put zaredom osvojili prvo mjesto. Monika Bilić, Mateo Marušić i Mirko Rodin nadmašili su svoje kolege iz drugih škola i ostvarili fenomenalan uspjeh za našu školu. Svi troje su složni u jednom da je bilo zahtjevno, dali su sve od sebe i htjeli su da pehar i ove godine ostane u Metkoviću. Uspjeli su u tome sa svojim mentorom Radom Nikoletićem i uvidjeli da se kontinuiranim radom i željom za ovom strukom mogu ostvariti veliki rezultati.

Drugi dan natjecanja u Makarskoj na Gran Gourmet predstavljali smo se u trima disciplinama. Banket - posluživanje svečanog menija od pet sljedova. Posluživali su Petar Jakić i Toni Jurković koji su osvojili prvo mjesto, zlatnu medalju i pehar za osvojeno prvo mjesto.

Pripremanje aperitivnog koktela kojeg je pripremao Matej Kuzman također je osvojio prvo mjesto zlatnu medalju i pehar za osvojeno prvo mjesto.

Banket - pripremanje svečanog menija su pripremale Mija Šetka i Kristina Zubac te osvojile treće mjesto i brončanu medalju. Pored svih ovih medalja i diploma dobili smo i pehar kao najuspješnija škola na ovom natjecanju. Učenike su pripremali mentori Rade Nikoletić, Dana Paponja i Vedran Perić.