vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Ponovno Općinski sud u Metkoviću

Metković, 27.12.2018. - Dobili smo obavijest o osnivanju Općinskoga suda u Metkoviću i promjenama u organizaciji sudovanja, koju u cijelosti prenosimo.
  

 

Poštovani,

 

s danom 1. I. 2019. godine stupaju na snagu

- Zakon o sudovima "NN" br. 67/18

- Zakon o područjima i sjedištima sudova "NN" br. 67/18.

Sukladno čl. 18. Zakona o sudovima od 1. I. 2019. općinski sudovi rješavaju prekršajne predmete, osim onih za koje je zakonom propisana stvarna nadležnost drugog tijela.

Sukladno Zakonu o područjima i sjedištima sudova s 1. I. 2019. godine započinje s radom Općinski sud u Metkoviću na adresi Andrije Hebranga 9, Metković . Navedeni sud će imati i

- Stalnu službu u Pločama (Vladimira Nazora 14, Ploče)

- Stalnu službu u Vrgorcu (Tina Ujevića 9, Vrgorac)

Dakle, prekršajni sudovi (pa tako i Općinski sud u Dubrovniku, kao i njegove Stalne službe u Metkoviću, Pločama i Vrgorcu) prestaju postojati, a nadležnost za prekršajne predmete (izuzev onih za koje je zakonom propisana stvarna nadležnost drugog tijela – npr. policije, porezne uprave, carine, itd…) koji su dosada bili u nadležnosti prekršajnih sudova, prelaze pod nadležnost općinskih sudova.

Također, svi predmeti koje su suci zadužili, ostat će i nakon 1. I. 2019. u nadležnosti suca koji je započeo rješavati predmet (bez obzira u kojem sudu i na kojoj lokaciji sad sudi predmetni sudac), osim u slučaju da viši sud povodom pravnog lijeka predmet vrati na ponovni postupak ili u slučaju druge zakonite promjene uredujućeg suca.

 

Sudac ovlašten za obavljanje poslova                 

sudske uprave u Općinskom sudu u Metkoviću u osnivanju:

 

Ante Šprlje