vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Održana uvodna konferencija u sklopu Projekta Zaželi i ostvari

Metković, 16.2.2019. - Prošle je srijede predstavljen Projekt 'Zaželi i ostvari', koji je financiran EU sredstvima iz Europskoga socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu prijedloga 'Zaželi - program zapošljavanja žena.

Nakon uvodnoga pozdravnoga govora gradonačelnika Dalibora Milana, administrativni dio predstavio je voditelj projekta Niko Bojbaša, dok je predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Dubrovnik Dasen Jasprica govorio o iskustvima s projektima financiranima EU sredstvima.

Nazočnima se obratio i načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević te ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković Vatroslav Vugdelija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.329.980 kuna i u cijelosti je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Tim će projektom biti zaposleno ukupno 35 žena, od toga 27 na području Grada Metkovića te 8 na području Općine Kula Norinska. Poseban naglasak pri zapošljavanju je na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava socijalne skrbi (domovi, odgojni zavodi), povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, liječene ovisnice i osobe slabijeg imovinskog stanja. Žene će biti zaposlene na puno radno vrijeme tijekom 24 mjeseca. Svaka žena skrbit će o najmanje četiri korisnika, kojih je ukupno 140. Njima će se pružati pomoć u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka te ostalih poslova vezanih uz skrb korisnika. Projektom će se zaposlenim ženama omogućiti povećanje znanja i vještina dodatnim obrazovanjem/osposobljavanjem, kako bi po njegovom završetku bile konkurentnije na tržištu rada.
Izvor: grad-metkovic.hr