vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Uspjeh učenika SŠ Metković na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola

Metković, 2.4.2019. - Na Zagrebačkom velesajmu od 26. do 28. ožujka održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u 44 strukovne discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline su obuhvatile atraktivan spektar od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike. U šest paviljona na 15.000 m2 natjecanja je tijekom dva dana posjetilo je više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Nakon međužupanijski natjecanja i plasiranja na državno natjecanje, učenici Srednje škole Metković natjecali se u sljedećim disciplinama: Ivana Jurić – kuhar, mentor Vedran Perić, Ivona Španjić - pomoćni kuhar i slastičar, mentor Dana Paponja, Leonardo Jović – automehaničar, mentor Milan Barišić i Sven Marević – vozač motornog vozila, mentor Ivana Leontenko. Odlično treće mjesto u disciplini pomoćni kuhar i slastičar osvojila je učenica Ivona Španjić. Ostali učenici ostvarili su iznimno dobre rezultate pa pohvale za njihov rad i ponašanje stižu sa svih strana. Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima!