vijesti www.metkovic.hr

 Ekologija

Pridružite se u subotu akciji 'Zelena čistka'

Metković, 8.4.2019. - Već osmu godinu zaredom u Hrvatskoj se održava kampanja Zelena čistka, zajednička ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, koja je već od prve godine postala najveća okolišna volonterska akcija u Hrvatskoj.

Čišćenjem vlastitog kutka okoliša zajedničkim snagama budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom u svrhu očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koji je naše zajedničko dobro. Količine do sada prikupljenog otpada govore nam da su akcije bile i više nego uspješne, ali i da još uvijek postoji dobar razlog za organizacijom akcije čišćenja, odnosno da još uvijek postoje područja koja još moraju prodisati i postati zelenija.

U 2019. godini dio smo europske kampanje Let’s clean up Europe! te ćemo kao uvod u obilježavanje Dana planeta Zemlje u subotu 13. travnja 2019. čistiti divlja odlagališta diljem Lijepe Naše pa tako i u gradu Metkoviću.

Kako je Grad Metković koordinator, pozivaju se građani da se 13. travnja (subota) u 8 sati ispred Hotela Narona pridružite akciji Zelena čistka.

Predlaže se čišćenje sljedećih lokacija:

  • korito rijeke Neretve od mosta do Veletržnice (Velika i Mala riva te Šetalište 116. brigade), Ilegalna odlagališta na lokacijama Vrbovci i Koševo te šumski putovi na Predolcu
  • ulaz na nasip, uz cestu koja služi kao pristup zemljištima,
  • lokacija oko osnovnih i srednjih škola - predviđeno za djecu.