vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nakon pet godina Neretva kod kuće slavila protiv Neretvanca

Metković, 28.4.2019. - Neretvanski derbi između NK Neretva i NK Neretvanac privukao je jučer na Igralište Iza Vage petstotinjak gledatelja, među kojima je bila brojna i navijački raspoložena skupina BW Killersa. Nakon 2014. Neretva je na svome terenu ponovno slavila i to golom Ajkunića u 62. minuti.

Prvo poluvrijeme prošlo je u dosta tvrdoj igri i obje su momčadi imele tek priliku-dvije za ugrožavanje protivničke mreže.

Prava prilika za Neretvu bila je u 9. minuti nastavka, kada je Ajkunić dobro prihvatio loptu ubačenu s lijeve strane te u trku pucao s ruba šesnaesterca, no njegov je udarac završio blizu vratnice.

Nakon izvođenja auta u 62. minuti, u gužvi ispred Neretvančeva gola izvrsno se snašao Ajkunić koji je preciznim udarcem loptu poslao u protivničku mrežu. Naravno uz erupciju oduševljenja domaće publike, posebno Killersa, koji su na toj utakmici u 31. minuti obilježili 31. rođendan.

Utakmica je bila zanimljiva i po tome što je to bio 50. prvenstveni susret Neretve i Neretvanca, a sav prihod od prodanih ulaznica bit će upućen za liječenje male Metkovke Marije Dominiković.