vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Gimnazijalci na skupu mladih u Zagrebu

Metković, 12.5.2019. - Naši gimnazijalci, ambasadori juniori Europskoga parlamenta, sudjelovali su na skupu mladih pod motom ovajputglasam.eu, održanom u petak na Europskom trgu u Zagrebu. O tome nas je izvijestila prof. Branka Vladimir.

Ispred Kuće Europe u središtu Zagreba, učenici trećih razreda (Lana Bebić, Iva Goluža, Lovre Jerković, Milan Matić, Marin Milić, Dubravka Mustapić, Barbara Putica, Roko Šprlje, Marijeta Tutavac, Anđela Vrankić i Jure Zloić) pratili su u pratnji prof. Branke Vladimir s kolegama iz 50 hrvatskih škola-ambasadora cjelodnevni program kojim je obilježen Dan Europe. Program je uključivao stand-up komičare, youtubere, izviđače, Erasmus goste i mnoge poznate osobe iz kulturnoga i sportskoga života – svi s misijom motiviranja na sudjelovanje u predstojećim izborima za Europski parlament, koji će se održati 26. svibnja.

Osim praćenja nastupa na pozornici, naši su učenici sudjelovali i u radionici pod nazivom Jučer stranci, danas susjedi, u organizaciji Isusovačke službe za izbjeglice, čiji je voditelj Europski građanin godine Tvrtko Barun. Također su ulicama Zagreba krenuli i u „potragu za izbornim blagom“, uz pomoć Saveza izviđača Hrvatske.

Ovim programom Gimnazija Metković nastavlja promicanje europske demokracije, te još jednom poziva sve sugrađane da se informiraju o kampanji za glasanje na EU izborima na mrežnoj stranici ovajputglasam.eu.