vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Predstavljeni EU projekti u dolini Neretve

Metković, 15.5.2019. - Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, v.d. pročelnice za društvene djelatnosti Jelenom Dadić i ravnateljicom RRA DUNEA-e Melanijom Milić nazočio je jučer u Metkoviću na predstavljanju EU projekata u Dolini Neretve koje je održano u okviru programa ”Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji”.

Tom događaju nazočili su i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan sa suradnicima, načelnici općina iz doline Neretve te predstavnici građanskih udruga i brojni drugi.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je kako se na području Metkovića provode projekati vrijedni 30 milijuna kuna, sufinancirani sredstvima EU-a. Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost i korist članstva Hrvatske, a time i Dubrovačko-neretavanske županije u Europskoj uniji i to prije svega u korištenju sredstava iz kohezijskih fondova EU-a.

Olja Ljubišić je uime DUNEA-e naglasila kako se trenutno na području doline Neretve izvodi šest velikih infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti veće od 76 milijuna kuna iz područja razvoja turizma, desalinizacije i navodnjavanja, zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada, energetske učinkovitosti, poduzetništva i obrazovanja. Napomenula je kako se na području Neretve trenutno realizira ili je već realizirano 12 međunarodnih projekata koji su uz ostale regije ukupno vrijedni 417 milijuna kuna.

Dani otvorenih dana EU projekata održani su povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Regionalne agencije DUNEA i Grada Metkovića.

Na mrežnome mjestu DUNEA-e možete doznati više o projektima u dolini Neretve.