vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Podravski blues na neretvanskoj misečini

Metković, 20.5.2019. - Svjetski poznati duo, multiinstrumentalisti Miroslav i Gordana Evačić, održao je u subotu u sklopu 35. smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala ponoćni koncert Podravski blues, nazvan prema njihovu albumu koji je izašao koncem prošle godine.

Publika je mogla uživati u njihovu repertoaru koji se sastojao od novih izvedaba pjesama s prijašnjih albuma, kao i nekoliko novih, dosad još nesnimljenih pjesama koje su neizostavan dio njihovih koncerata. Spomenimo tradicionalne podravske pjesme Čula jesam, Preko Drave Grmlavica, Jedno jutro ja uranih…, kao i autorske Volim ja, Čardaš Blues & R’n’R i druge… Inače, duo je višestruki dobitnik nagrada Porin te drugih nagrada, a zanimljivo je da na snimanjima svojih pjesama koriste analognu tehnologiju i akustične instrumente poput gitara, tamburica, cimbula, harmonike, puhalica… i to sve u – monotehnici. Koncert je snimala Hrvatska radiotelevizija.

Šteta je što je koncert bio kasno pa publike nije bilo koliko bi trebalo biti, s obzirom na renome para Evačić. Naš je prijedlog da se takvi koncerti ubuduće održavaju četvrtkom u večernjim satima, nakon otvorenja tradicionalnih izložaba.