vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

U Sportskoj ulici četvorku zaplesalo više od 700 plesača

Metković, 22.5.2019. - Petnaesti put zaredom u organizaciji Plesne škole Calypso u Metkoviću su u podne odjeknuli zvuci iz Straussove operete Fledermaus, na koje je četvorku zajedno zaplesalo više od 700 učenika srednjih i osnovni škola iz Metkovića, Opuzena, Kule Norinske, Staševice, Vrgorca, Brela i Makarske, a uz Metković u projekt se uključilo oko 70 gradova iz sedam europskih država.

Sve je plesače, a posebno maturante, prije početka pozdravio metkovski gradonačelnik Dalibor Milan i zaželio im uspjeha u daljnjem školovanju, a potom je pod vodstvom Dalibora Dominikovića iz PŠ Calypso započelo plesanje četvorke u četiri slike. Nakon uspješnoga završetka plesa, mladi su mogli uživati u koncertu splitske grupe TBF, što im ga je darovao Grad Metković.

Posegnuli smo u svoju fotoarhivu, u kojoj nismo pronašli originalne fotografije iz 2005., kada se Metković uključio u sinkronizirano plesanje četvorke. Stoga objavljujemo one iz 2006., a koje su zbog tadašnjih tehničkih ograničenja interneta na ovim stranicama bile objavljene u niskoj razlučivosti. Fotografije iz 2006. donosimo na kraju.


A kako je to izgledalo 2006. godine

Te je godine četvorku plesalo šezdeset četvero maturanata iz Srednje škole Metković, Gimnazije Metković, S. Š. Fra Andije Kačića Miošića iz Ploča te maturanti Gimnazije fra. Dominika Mandića iz Širokog Brijega. Oni su se priključili kolegama iz pet europskih država, njih više od 23 tisuće, pa je oboren Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesanju četvorke.