vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Mladi metkovski gitaristi ispunili Galeriju GKS-a

Metković, 28.5.2019. - Sjećamo se onih posebnih večeri kada su u Galeriji GKS-a održavani koncerti domaćih glazbenika, izložbe domaćih slikara i slični domaći događaji na kojima se tražio stolac više. Takva je bila i sinoćnja glazbena večer u kojoj su nastupili mladi gitaristi Ante Bukovac i Toma Ujdur.

Zapravo, riječ je o predmaturalnom koncertu Tome Ujdura, maturanta splitske Glazbene škole Josipa Hatzea u klasi prof. Sare Šimetin, koji je na svoj koncert kao gosta pozvao Antu Bukovaca, svojega bivšeg kolegu iz Osnovne glazbene škole Metković, a sada učenika trećega razreda Srednje glazbene škole Makarska.

Prije nastupa mladih gitarista brojnoj se publici obratio ravnatelj OGŠ Metković Zvonko Knežević, čestitavši svojim bivšim učenicima na uspješnu nastavku njihova glazbenog obrazovanja.

Kao uvod u Tomin koncert, Ante je izveo dvije kompozicije za gitaru skladatelja Torrobe i Sora. Potom je Ante odsvirao svoj maturalni program, koji se sastojao od kompozicija Sora, Villa-Lobosa, Bacha i Diabellija ta na koncu Tárregin Capricho arabe.

Naravno, obojica su dobili velik pljesak te na kraju strpljivo primali čestitke. I mi čestitamo dvojici talentiranih izdanaka naše Glazbene škole, njihovim roditeljima, kao i njihovu profesoru Mirku Violiću, koji im je šest godina bio učiteljem. Isto tako, nadamo se da ćemo dogodine u ovo doba na istome mjestu vidjeti i čuti maturanta Antu Bukovca.