vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Duje Mihaljević danas u Banjoj Luci nastupa za Hrvatsku

Metković, 1.6.2019. - Duje Mihaljević, natjecatelj Karate-kluba Metković, prošao je službeno vaganje za Prvenstvo Balkana u mlađim uzrastima te danas u Banjoj Luci u borbama nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Na trodnevnom Prvenstvu Balkana s 1039 natjecatelja sudjeluje deset država; Hrvatska, Turska, BiH, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Montenegro, Rumunjska, Bugarska i Albanija. Premda jedanaestogodišnjak, Duje se natječe u kategoriji dječaci 12 -47 kg, u kojoj ga očekuje 21 protivnik. Na prošlom Državnom prvenstvu osvojio je srebro i broncu u svojoj i starijoj uzrasnoj kategoriji te time postao reprezentativcem Hrvatske u mlađim uzrastima. Ovo mu je drugi nastup za reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu.

Još se jedan natjecatelj KK Metković s dvije se državne bronce plasirao za nastup u reprezentaciji. To je Ante Leontić, koji je također trebao nastupiti u Banjoj Luci, ali je bio spriječen krenuti na put. Inače, Ante je nositelj srebrene medalje s prošlogodišnjega Prvenstva Balkana. Sponzori ovog natjecanja su Zajednica športova Grada Metkovića i Profili.hr, na čemu im Klub zahvaljuje.

Još jedna dobra vijest stiže iz KK Metković. Hrvatski karate-savez ponovo je izabrao Denisa Žderića na četverogodišnji mandat predsjednika Komisije za pojaseve HKS-a sa sjedištem u Splitu. Nju čine troje članova i tajnica, a zadužena je za licenciranje svih ispitivača HKS-a, određivanje ispitnih komisija, ovjeravanje karate-zvanja svih karateka, od učeničkih do majstorskih, te izdavanje diploma.

KK Metković svojim radom, masovnošću i vrhunskim rezultatima te školovanim trenerskim kadrom dostojno predstavlja naš grad na sportskoj karate-sceni Hrvatske i šire.