vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dan OŠ Stjepana Radića

Metković, 14.6.2019. - Osnovna škola Stjepana Radića svoj Dan škole obilježava 11. lipnja, na nadnevak kada se 1871. rodio jedan od najvećih hrvatskih političara Stjepana Radić. Tako je bilo i ove godine u Gradskom kulturnom središtu Metković, gdje je nakon otvorenja izložbe učeničkih radova upriličen prigodan program sa svečanom dodjelom priznanja najboljima.

U Galeriji je postavljena izložba fotografija koje su snimili učenici na ljetnoj školi što je organizira Hrvatski fotosavez, Naravno, među njima je su bile i one Luke Popovića, pobjednika na Državnom natjecanju. U predvorju GKS-a bila je postavljena izložba učeničkih rukotvorina i likovnih radova te je pokazan i najnoviji broj školskoga lista Naša radost, čiji je prvi broj tiskan davne 1970., tj. prije 49 godina.

Svečani program otvorila je pozdravnom riječima ravnateljica Božena Nikoletić, potom su učenici pokazali svoje vještine u sviranju, glumi, recitiranju itd. Na kraju je ravnateljica podijelila priznanja učenicima i njihovim mentorima koji su bili najuspješniji na županijskim i državnim natjecanjima.