vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Gradsko vijeće prihvatilo prijedloge Odbora za javna priznanja

Metković, 18.6.2019. - Na XIX. Sjednici Gradskoga vijeća prihvaćeni su prijedlozi Odbora za javna priznanja Grada Metkovića, prema kojima će se uoči Dana grada i Sv. Ilije dodijeliti osam nagrada Grada Metkovića.

Mate Nikolić Mida dobitnik je Nagrade Grada za životno djelo, dr. Vlado Krmek i dr. Rasema Bubica dobitnici su Nagrade Sveti Ilija u području zdravstva, Nela Orlović dobitnica je Nagrade Sveti Ilija u području humanitarne djelatnosti, Franjevačka mladež Metković dobitnik je Nagrade Sveti Ilija u području humanitarne djelatnosti i volonterstva, Mješovita klapa Sveti Nikola dobitnica je Nagrade Narona u području kulture, prof. Gordana Nikolić dobitnica je Nagrade Narona u području obrazovanja, dok je Nagrada Ždral posmrtno pripala pok. Jozi Veraji, dugogodišnjem treneru ONK Metković.

Gradonačelnik Milan podnio je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Metkovića za 2018. te Prijedlog odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za 2018., što je usvojeno većinom glasova.

U ostalim točkama jednoglasno su usvojena izvješća o radu i financijska izvješća Dječjega vrtića Metković, Ustanove za kulturu i sport, Gradske knjižnice i Prirodoslovnoga muzeja Metković. Većinom glasova prihvaćeno je Izvješće o radu i Financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Metković.

Nadalje, vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića. Tako će se 28. srpnja birati po pet članova mjesnih odbora Centar, Sveti Nikola, Vid, Prud, Dubravica i Glušci.

Zbog usklađivanja sa Zakonom o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti usvojen je Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Gradske knjižnice Metković, kao i Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Statutarnu odluku o izmjenama i dopunama Statuta Gradske knjižnice Metković.

Kao dopuna Dnevnome redu usvojeno je i Izvješće o radu i Financijsko izvješće Humanitarne zaklade Iva Petrušić.