vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Kako se slon s djecom učio bontonu

Metković, 27.6.2019. - U bogat program Metkovskoga ljeta Ustanova za kulturu i sport svake godine nastoji uvrstiti i sadržaje za najmlađe i tako ih pripremati da jednoga dana postanu dijelom kazališne publike. Uglavnom je riječ o simpatičnim lutkarskim mjuziklima s porukom, koji u Gradski park privuku brojnu malu publiku u pratnji mama, tata i baka pa čak i djedova.

Prva od četiriju ugovorenih predstava, ‘Slon bonton’ u produkciji splitskoga Studija 'Suncokret, sinoć je na tridesetak minuta za stolice prikovala i one 'nemirnije'. Edukativni songovi Duška Mucala i lutke Jakova Gavrana na zanimljiv su način djecu upoznali s osnovnim pojmovima lijepoga ponašanja.

Sljedeća dječja predstava bit će u ponedjeljak, 8. srpnja, kada je u Gradskome parku na repertoaru ‘Složna obitelj’. Slijedi ‘Prometna priča’ u srijedu, 24. srpnja na platou crkve sv. Nikole te ‘Šumska priča’ u utorak, 6. kolovoza na platou crkve u Gospe Snježne u Vidu. Sve predstave počet će u 21 sat. U slučaju lošega vremena predstave će se odigrati u GKS-u.