vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dubravka Šešelj u mirovinu nakon 44 godine rada

Metković, 3.9.2019. - Na sjednici Učiteljskoga vijeća 30. kolovoza 2019. od svojih se kolegica i kolega oprostila dugogodišnja učiteljica – savjetnica likovne kulture Dubravka Šešelj, koja nakon 44 godine rada odlazi u zasluženu mirovinu.

– Govoreći o njezine 44 godine i još nešto mjeseci rada, a od toga 30 provedeno u OŠ don Mihovila Pavlinovića, ravnateljici Žani Dodig malo su zastajale riječi. Nije bilo lako odabrati pravu riječ za djelatnicu koja je cijeli svoj radni vijek predano i odgovorno pristupala svom poslu. Uvijek je bila aktivna u radu, sudjelovala je u projektima Škole i njenom unutarnjem uređenju po kojem smo bili prepoznatljivi, članica je Državnih povjerenstva za provođenje natjecanja iz vizualnih umjetnosti i dizajna, redovito je sudjelovala i na državnim natjecanjima te tri puta na njima osvojila prvo mjesto. Agencija za odgoj i obrazovanje tri puta nagradila je našu Dubravku i njezine učenike Oskarom znanja, najznačajnijom hrvatskom nagradom u obrazovanju.

Naša Dubravka bila je prava, istinska učiteljica; svojom kreativnošću, životnim optimizmom i energijom dala je ono najbolje od sebe generacijama učenika iz našega kraja koji je se rado sjećaju i pamte. Vjerujemo da će ostati takva i kad bude uživala u zasluženoj mirovini, a želimo joj da u njoj uživa barem onoliko godina koliko ih je provela u razredu.

Uz prigodne poklone i govor poručili smo našoj dragoj umirovljenici da joj dani mirovine teku u zdravlju i ljubavi i da nas posjeti kad god poželi. Ona je svojim osmijehom poručila da zna kako mirovina nije kraj nego novi početak na jednoj drugoj stazi – javljaju iz OŠ don Mihovila Pavlinovića.