vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Danas se opraštamo od Ante Polića

Metković, 4.9.2019. - U 73. godini života umro je Ante Polić – Pape – kako su ga iz poštovanja zvali njegovi prijatelji, rukometaš iz vremena kada se rukomet još igrao na travi Neretvina pa na ceneri školskoga igrališta, pokretač mnogih akcija u Metkoviću u kojima su sudjelovali tadašnji mladi, iznimno društven i zabavan čovjek mirne naravi.

Osim ljubavi prema rukometu, koji je aktivno u RK Mekanika igrao više od desetljeća, pok. je Ante volio glazbu pa ga se stariji sjećaju kao mladića s gitarom, koji je često znao sjesti u prozor potkrovlja svoje Vage i poput Donovana, ili našega Ivice Percla, uz gitaru pjevati „protestne pjesme“, popularne šezdesetih godina. Prije gotovo 50 godina bio je među osnivačima prvoga metkovskog diskokluba na tadašnjem igralištu RK Mehanika, a potom i onoga u staroj klaonici. Kao „gradsko dijete“ volio je svoj grad, svoju Vagu i bio uzorom svojim prijateljima i poznanicima kojima će nedostajati.

Iskrena sućut supruzi Diti, sinu Hrvoju i kćeri Slavici, sestrama Dorotei i Ivani te ostaloj rodbini i prijateljima. Posljednji ispraćaj pok. Ante bit će danas u 18 sati ispred Gradske mrtvačnice na Predolcu.