vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Metkovci na meti kradljivaca vozila

Metković, 27.9.2019. - U posljednjih mjesec dana na području Metkovića zabilježena su četiri slučaja otuđenja motornih vozila i to tako da su vlasnici vozila ostavili otključana i s ključem u vozilima. Sva otuđena vozila su potom pronađena. Stoga je PU dubrovačko-neretvanska građanima uputila apel.

Pozivamo vlasnike osobnih vozila da poštujući pravila tzv. samozaštitnog ponašanja maksimalno pokušaju zaštititi svoje automobile od krađe.

Prvenstveno, treba izbjegavati situacije da se vozilo ostavlja otključano i bez nadzora, posebice da se u vozilu nalazi i pripadajući ključ. Nadalje, poželjno je ugraditi u vozilo dodatnu mehaničku ili elektronsku zaštitu protiv krađe, prema vlastitim mogućnostima i uvažavajući tehničke karakteristike vozila. Također, treba nastojati izbjeći upisivati registarski broj vozila na privjeske ključeva vozila jer upisivanje registarskog broja na privjesak u slučaju gubitka ključeva uvelike olakšava potencijalnu krađa vozila. Uz to, buduće vlasnike upozoravamo da obrate pozornost kod kupovine polovnih vozila na potreban broj ključeva koji su dobiveni prilikom kupnje, te da svakako treba provjeriti podudarnost podataka iz dokumentacije vozila s onima koji se nalaze na samom vozilu.