vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Mediji upoznati s detaljima III. Mandarina polumaratona

Metković, 10.10.2019. - Organizator III. Mandarina polumaratona, SU Neretva run, jučer je u Hotelu Narona održao konferenciju na kojoj su predstavnici lokalnih medija upoznati s tom 21-kilometarskom utrkom, koja će se održati 3. studenoga sa startom u Vidu u 10 sati te ciljem na Trgu kralja Tomislava ispred Hotela Narona.

Na početku je sve pozdravio zamjenik gradonačelnika Damir Raić, rekavši da je Grad prepoznao značaj te sportske manifestacije te da će je i dalje podržavati. Naime, Grad Metković je ove godine glavni sponzor utrke.

Predsjednik Udruge i Organizacijskoga odbora utrke Ruđer Bošković rekao je da je ukupno prijavljeno 680 trkača i trkačica iz 17 država. Od toga 450 njih trčat će polumaraton, a 230 natjecat će se u petkilometarskoj utrci Studena 5K, koja također starta u Vidu s ciljem na Trgu.

U organizaciju je uključeno više stotina volontera; učenika metkovskih škola te vatrogasci, policija, hitna medicinska služba itd., a na više mjesta bit će postavljen tzv. satnice za okrjepu. Zbog sigurnosti natjecatelja promet će se ulicama parcijalno zatvarati te otvarati kada pojedinom dionicom prođe posljednji trkač. Stoga se građani mole za razumijevanje i pozivaju da iziđu na ulice pozdraviti i bodriti natjecatelje.
   

Trasa 'Mandarina polumaratona': Strat na mostu u Vidu – Put Narone – podvožnjak – Andrije Hebranga – Lučki most – Ivana Gundulića – Matice hrvatske – Zvonimirova – Dubrovačka – Sv. Ante – Rep – na semaforu na Kladi lijevo u Petra Krešimira IV. – okret i povratak istom ulicom do trgovine Studenac na Pojstružu – lijevo u Andrije Kačića Miošića – pokraj trgovine Gorenje prelazak na Šetalište 116. brigade HV-a – Ul. Hrvatskih iseljenika do cilja na Trgu.
   

Trasa utrke 'Studena 5K': Strat na mostu u Vidu – Put Narone – podvožnjak – Andrije Hebranga – Lučki most – Ivana Gundulića – desno Ul. Hrvatskih iseljenika do cilja na Trgu.