vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Stručno osposobljavanje i zapošljavanje hrvatskih branitelja

Metković, 6.2.2020. - U svrhu provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje 2018. – 2020., Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja i Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje koji su otvoreni u razdoblju od 30. siječnja do 28. veljače 2020. godine.

Ciljnu skupinu Programa čine nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Tekstovi javnih poziva kao i pripadajući obrasci zahtjeva dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja te Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć.

Za sve potrebne informacije i preuzimanje obrazaca svi zainteresirani se mogu obratiti Područnoj jedinici Dubrovnik, na adresi Dubrovnik, Branitelja Dubrovnika 41 (kontakt telefon 020 /311-091) ili na adresi Metković, Kralja Zvonimira 22 (kontakt telefon 020/ 690-040) svakog radnog dana u vremenu od 8-16 sati.