vijesti www.metkovic.hr

 Vinarstvo

Premijera zajedničke etikete Komarna 7 isključivo za američko tržište

Metković, 7.2.2020. - Croatian Premium Wine Imports, Inc. (CPWI), www.croatianpremiumwine.com, u suradnji s Udrugom Komarna 7, objavio je prvu zajedničku etiketu između uvoznika i vinara.

– Željeli smo kreirati etiketu namijenjenu isključivo za američko tržište i dobili smo izvrstan plavac mali visoke kvalitete, baršunastih tanina i arome karakteristične za Vinogorje Komarna pod nazivom 'K7 Plavac mali 2016' – izjavio je Win Burke, direktor i suosnivač tvrtke CPWI.

Predsjednik Udruge K7 Mihovil Štimac rekao je da je Udruga oduvijek željela kreirati zajedničku etiketu te da je zahvaljujući suradnji s CPWI dobila priliku da se to ostvari relativno brzo.

Članovi udruge zajedno su donijeli odluku o tome kakav će okus imati K7 Plavac mali 2016. Enolozi Josip Volarević, Vinogradi Volarević, i Marko Šuman, Vinarija 'Terra madre', izveli su blend i produkciju za najbolji spoj plavca malog iz različitih vinarija, kako bi napravili vino pod zajedničkim brendom za američko tržište.

– Zaista sam ponosna na suradnju ljudi iz mog rodnog kraja i čast mi je predstaviti i donijeti dašak arome iz Dalmacije u SAD-u – kaže Mirena Bagur, koja je suosnivačica tvrtke CPWI za uvoz, promociju i prodaju hrvatskih vina na američko tržište.

Kao predstavnik udruge Komarna 7, u Bostonu je nazočila gđa Vedrana Martinović Trutina iz Vinarije 'Terra madre'. – S oduševljenjem je prihvaćen Plavac mali s autentičnom aromom Dalmacije. Ovo je tek početak uspješne suradnje gdje se pokazalo kako se zajedničkim snagama može mnogo toga postići – rekla je.