vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Razriješena krađa bicikla na području Metkovića i okolice

Metković, 14.2.2020. - Policijski su službenici Policijske postaje Metković 12. veljače temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku izvršili pretragu obiteljske kuće u Metkoviću, kojom se koristi 33-godišnjak osumnjičen za veći broj kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Pretragom je pronađeno 11 bicikla koji su bili zapakirani i spremni za dalju preprodaju, a za koje je utvrđeno da potječu od serije kaznenih djela teških krađa i krađa koje su posljednjih nekoliko dana počinjene na području Metkovića, Ploča i Opuzena.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 33-godišnjak, koristeći se podobnim alatom, prekidao metalne lance kojim su bicikli bile osigurani, nakon čega ih je rastavljao u dijelove i nudio na prodaju putem internetskog oglašavanja.

Od spomenutih 11 bicikla, 5 ih je otuđeno na području Metkovića, te po jedan na području Opuzena i Ploča dok se za preostala 4 bicikla utvrđuje porijeklo, ali se pretpostavlja da su također otuđeni kaznenim djelima.

Sva kaznena djela počinjena su u razdoblju od 31. siječnja do 8. veljače, a otuđeni bicikli su bili osigurani sigurnosnim lancem u stambenim zgradama vlasnika.

Bicikli će biti vraćeni vlasnicima, a policija protiv osumnjičenog 33-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.