vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Puna Galerija GKS-a na Raspudićevu 'Kratkom espressu'

Metković, 17.2.2020. - Poznati hrvatski kolumnist i profesor na Katedri za talijansku književnost Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Nino Raspudić sinoć je i Galeriji GKS-a predstavio svoju dvotomnu knjigu 'Kratki espersso' u kojoj su sabrane njegove kolumne iz Večernjega lista objavljene od 2016. do 2019. godine.

Predstavljanje knjige bilo je u organizaciji novoosnovane Građanske udruge 'Metković 600', čiji je predsjednik Ivica Puljan bio moderator programa. Pozdravivši gosta i mnogobrojnu publiku te na domaćinstvu zahvalivši Ustanovi za kulturu i sport, Puljan je ukratko predstavio Udrugu koja će se baviti očuvanjem i promicanjem metkovskih vrednota te organizacijom raznih kulturnih i drugih urbanih događaja. – Bit ćemo otvoreni za suradnju s drugim udrugama, kao i s lokalnim vlastima, i to sve radi boljega, urednijega, civiliziranijega i kulturnijeg Metkovića – stoji u letku koji je podijeljen posjetiteljima.

U prvome dijelu programa Raspudić je odgovarao na pitanja o nastanku kolumne i temama o kojima je pisao, rekavši da mu se nikada nije dogodilo da dan prije objave nije imao napisan tekst. Razlog tome vidi u vremenu u kojemu živimo, koje je prepuno događanjima koja mu kao kolumnistu nameću i više tema nego što ih može obraditi. Njegovo je izlaganje često bilo začinjeno specifičnim humorom kakvim se koristi i u kolumnama.

Drugi dio programa bio je ostavljen je za pitanja posjetitelja, a na kraju su mu oni na potpis donosili knjige koje su se mogle kupiti po promotivnoj cijeni. Mnogi su se htjeli s njime i fotografirati.

Zahvalivši Raspudiću i posjetiteljima, Puljan je najavio sljedeći događaj u organizaciji Udruge. Bit će to zanimljiva likovna izložba lokalnoga umjetnika Koraljka Grebena, čije će otvorenje biti u Galeriji GKS-a u ponedjeljak, 23. ožujka i 19 sati.