vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nakon zlata i bronce, veterani Neretve šesti put na Završnici dvoranskog prvenstva Hrvatske

Metković, 19.2.2020. - U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza u Donjoj Stubici se od 21. do 23. veljače održava završnica 18. Dvoranskog prvenstva Hrvatske za veterane. Veterani NK Neretve šesti put zaredom sudionici su završnica.

Neretva se prvi puta pojavila na završnicama 2015. godine u Rovinju kada su iskoristili pozivnicu na prvenstvo i osvajanjem 5. mjesta izborili status nositelja za sljedeće prvenstvo. Bila je to prva službena Neretvina veteranska ekipa na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske koju su sačinjavali Drago Bezer, Goran Galov, Mario Galov, Duško Mijoč, Martino Sprčić, Nikša Martinac, Lukša Veraja i nedavno preminuli Jozo Mijoč.

U dosadašnjih pet nastupa ideja uključivanja Neretvinih veterana u Prvenstvo Hrvatske pokazala se izuzetno uspješnom, pa se nakon spomenutog 5. mjesta Neretva već četvrtoj godini sudjelovanja okitila titulom prvaka Hrvatske, ponovo u Rovinju, 2018. godine. Tada su veterani nastupili u sastavu: Drago Bezer, Zoran Bubalo, Marko Bušić, Mile Bebić, Nikša Martinac, Boris Galov, Neven Majić, Josip Galov, Goran Galov, Danijel Ležinić, Nino Šešelj, Ivan Pehar, Martino Sprčić, Mario Galov, Ivica Bačić, Nikša Galov i Sergej Jakirović, koji je ponio i titulu najboljeg igrača Prvenstva. Titlu prvaka veterani Neretve iskoristili su da istaknu nominaciju za domaćinstvom sljedećeg prvenstva, koja se poklopila i jubilejom svoje 100. obljetnice. Tako je u metkovskoj gradskoj sportskoj dvorani ugošćeno 27 momčadi iz cijele Hrvatske s preko 400 veterana na 17. Prvenstvu Hrvatske, na kojem je Neretva ponovo osvojila medalju. Ovog puta brončanog sjaja, a organizator i svi sudionici su se složili da je Neretva zaslužila tu broncu za nastup, ali i zlato za organizaciju.

Ovogodišnje 18. Prvenstvo Neretva počinje natjecanjem u skupini C utakmicom protiv veterana Mladosti iz Obrezina u petak, 21. veljače u 19:30, a druga utakmici u skupini igra se protiv NK Ivančice iz Ivanca u subotu u 9:30. U osminu finala plasirat će se sve prvoplasirane momčadi iz 12 skupina te još četiri najbolje drugoplasirane momčadi. Tijekom subote odigrat će se sve utakmice osmine finala i četvrtfinala, a Prvenstvo završava u nedjelju 23. veljače polufinalnim utakmicama, utakmicom za treće mjesto, te finalom koje je na rasporedu u 13 sati.
   

DOSADAŠNJI PRVACI

 1. - Barutana Šibenik
 2. - Zadar
 3. - Zadar
 4. - Croatia Sava sport Sesvete
 5. - Radnik Sava promet Sesvete
 6. - Radnik Sava promet Sesvete
 7. - Radnik Sesvete
 8. - Croatia Sesvete Sokol club Sesvete
 9. - Mladost Buzin
 10. - Radnik Sava sport Sesvete
 11. - Radnik Sesvete
 12. - SAVUS BGS Savski Marof
 13. - Sesvete Sava sport
 14. - Zagorec Krapina
 15. - Autocesta RI-ZG Zagreb
 16. - Neretva Metković
 17. - Zagorec Krapina